Haberler
Recep KONUK üreticilerle buluştu.
Göreve gelmesinin ardından üreticilerle yaptığı istişare ve meşveret toplantılarını geleneksel hale getiren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, son olarak Karkın’ da yapılan toplantıda üreticilerin büyük coşkusuyla karşılaştı.
Pancar üreticileriyle olan diyaloğunu hiç kesmeyen, fırsat buldukça onlarla iç içe olan ve onların sorunlarını dinleyerek çözüm üreten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerle yapılan istişare ve meşveret toplantılarına büyük önem vererek üreticilerin önderi, gerçek çiftçi dostu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Önceki gün de Karkınlı üreticilerin hınca hınç doldurduğu salonda çiftçilerle bir araya gelen ve onların sorunlarını karşılıklı diyalog içerisinde tek tek dinleyen Konuk, üreticilerin görüşlerini alırken talepleri de bir bir not etti ve çözümü noktasında da ilgili birimlere talimatlar verdi.

Konya Şeker’in 1999 yılından bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla, üretime kazandırdığı yatırımların slayt gösterisinin izlendiği toplantıda, Konya Panko Müdürü Sefa Çağlayan ile Konya Şeker Genel Müdürü Yakup Hezer, hem üreticilerin sorularını cevapladılar, hem de üreticilere yapılan hizmetleri anlatan birer konuşma yaptılar. Üreticilerle görüş alışverişinde bulunan ve onların kota, pancar fiyatı, polar, gübre tohum ve vade farkı gibi taleplerini dinleyen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin her türlü sorunlarını, sıkıntı ve dileklerini toplantıda dile getirmelerini istedi.

Karkınlı üreticilerin sıkıntı, dilek ve temennilerini dinledikten sonra kürsüye gelerek konuşma yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin içinden gelen birisi olarak, üreticilerin her türlü sorunlarını yakından bildiğini ve çözümü noktasında gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, “Benim çiftçim, tüm sorunlarını burada dile getirmelidir. Gelin, ne derdiniz, ne sorununuz varsa beraber paylaşalım. Çözüm yolları arayalım. Ben ve çalışma arkadaşlarım sizlere hizmet vermek için buradayız” dedi.

Konya Panko’nun ve Konya Şeker’in bir çiftçi kuruluşu olduğunu ve asıl sahiplerinin de çiftçiler olduğunu belirten Recep Konuk, “Konya Şeker dün ne durumdaydı, bugün ise ne durumda. Bunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bunları burada dile getirmenin bir anlamı yok. Çiftçi kuruluşu olarak biz, Türk çiftçisinin yanında ve onlarla birlikteyiz. Yapılan her yatırım sizlere kazanç olarak geri dönmektedir” diye konuştu.

Anadolu insanını Anadolu’da tutmanın en iyi yolunun tarıma sahip çıkmak ve tarımsal sanayiyi geliştirmek olduğunun altını çizen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, şunları söyledi;“Bizim çalışmalarımız ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlar bu anlayışa yöneliktir.Biz, tarım sektörünü ayakta tutmak için çaba gösteriyoruz. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama siz, Anadolu insanını Anadolu’da tutmayı beceremezseniz, yarın Büyükşehirlerin varoşlarında inançlarını, kültürlerini ve ekonomilerini kaybederler. Anarşi doğar ve bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların çok daha fazlası kartopu yumağı gibi büyüyerek ülkenin başına bela olur.

Ama, biz tüm üreticileri bir arada tutmayı ve birlik olmayı başaran Pankobirlik olarak, Anadolu insanının ve özellikle de üreticilerimizin sorunlarına çözüm getirmek, onların aş ve işlerinin artmasına, kısaca refah içinde doğdukları yerde doymalarının çabası içindeyiz. Konya Şeker olarak bunu başardığımıza inanıyoruz. Bundan sonra da bu düşünce çerçevesinde hizmet üretmeye ve sorunlara çözüm yolları bulmaya çalışacağız.

Bildiğiniz üzere, çiftçi kuruluşu olarak yaptığımız tüm yatırımlar, siz üretici kardeşlerimizin varlıklarını sürdürmesine ve yaşam kalitelerinin yükselmesine vesile olmaktadır. Bu kurum sizlerindir, yapılan her yatırım, her fabrika sizlerin gelir seviyesinin yükselmesi içindir, bizler ise sadece birer emanetçiyiz. Sizlerden aldığımız emaneti de en güzel şekilde yine sizlerin adına yönetmeye çaba gösteriyoruz.

Yaptığımız yatırımların tümü tarımın sürdürülebilirliğini artırmak üzerinedir. Daha fazla pancar ekebilmeniz için sıvı şeker, etanol, çikolata, bonbon şeker, şekerli mamüller, arı yemi, zenginleştirilmiş yem ve damlama sulama fabrikalarını yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Beyşehir ve Seydişehir bölgesine sebze-meyve kurutma ile patates ve mısır cips fabrikası yapacağız. Yarın, Beyşehir ve Seydişehir’den fabrikaya pancar getiren kamyonlar, buradan da patates ve mısır götüreceklerdir. Yani, hem sizler kazanacaksınız, hem de nakliyeciler kazanacak. Kısaca herkes bu işlerden kazançlı çıkacak.”

Recep Konuk’un “Size verdiğimiz avanslardan ve mazot desteğinden memnun musunuz? Bazılarınızın mazot desteği istemediğini duydum, doğru mu?” şeklindeki sözlerine, alkışlarla cevap veren üreticiler, “Biz avanslardan da, sizin desteklerinizden de memnunuz. Mazot desteğinin de artırılmasını istiyoruz.” diyerek, Konya Şeker’in üreticilere olan desteğinden mutlu olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Üreticilerin “Pancar fiyatları ne olacak” şeklindeki sorularını da yanıtlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu konudaki beklentilerinizi biliyorum. Ama, bir sorun var. Biz hükümetle birlikte fiyat vermek istedik. Bu konuda da gerek Başbakanla, gerekse ilgili bakanla görüşmelerimiz oldu. Hükümete, 2002-2006 yılları arası girdilerdeki fiyat artışlarını ilettik. Pancar fiyatının da 99 bin liradan 89 bin liraya düşürülmesinin doğru bir karar olmadığını söyledik.

Ancak, sizlerden bir ricam var. Ne olur bu gelişmeleri çok iyi değerlendirin. Çünkü, tarım sektörü üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Tarımı ve bizi yok etmek istiyorlar. Bu oyunlara gelmemek içinde değerlendirmelerinizi doğru yapmak zorundasınız.

Biz, üreticilerimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bizim vereceğimiz bir fiyat var ama, hükümetin de fiyat vermesini bekliyoruz. Çünkü, ben Pankobirlik Genel Başkanıyım. Konya’daki çiftçiler kadar Ilgın’da, Ereğli’de ve kısaca tüm ülkedeki pancar çiftçilerinin sorunlarıyla ilgilenmek zorundayım.

Benim, pancar fiyatı konusunda hükümetten hala bir beklentim var. Ama, biz yine de her ihtimale karşı, hükümetin fiyat vermemesine rağmen Konya Şeker olarak pancar fiyatı üzerinde bir çalışmamız var ve bunu da yakında hep birlikte göreceğiz.”

Konya Şeker tarafından Karkın’da düzenlenen ve coşku içerisinde geçen istişare toplantılarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

www.recepkonuk.com.tr