Haberler
Özbekistan Heyeti Şeker'e hayran kaldı.
Özbekistan Tarım Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov ile PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk bir araya gelirken önemli kararlar aldılar.
“Kardeşler Anlaştı“
Özbekistan Cumhuriyeti Tarım ve Su işleri Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov , Tarım Mekanizasyonu Enstitüsü Direktörü Yormamat Kholıyarov, Taşkent Vilayet Müdürü Uskenbay Atemov, çiftçi temsilcisi Abdugani Ilashyev ve TİKA Özbekistan Program Koordinatörü Dr. İhsan Çomak Konya PANKOBİRLİK ve Çumra Şeker Fabrikasında gezi ve incelemelerde bulundu. Daha sonra PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ile bir araya gelen heyet, Konya’daki çalışmalardan çok etkilendiklerini belirttiler. Özellikle Çumra Şeker Fabrikasındaki teknolojiye hayran kalan Bakan Yardımcısı Khanazarov Özbekistan’a da yatırım yapılmasını istedi.

50'yi aşkın ülkeden teknolojik gezi alan Çumra Şekerin son misafirleri de Özbekistan Tarım Bakanlığı heyeti idi. Konya Pankobirlik ve Konya Şeker’in yatırımlarını yerinde gezen Tarım Bakan yardımcısı Abdushukur Khanazarov ve beraberindeki heyet akşamda PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ile bir dizi toplantı yaptı. Toplantının ardından konuşan Genel Başkan Konuk, Özbek heyeti ile birlikte çalışmak ve ortak projelere imza atmak adına prensip anlaşmasına vardıklarını belirtirken, Konya Şeker’in büyümeye ve Dünya ölçekli yatırımlara imza atmaya devam ettiğini söyledi.

Dünyanın en modern ve Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası olan ÇUMRA ŞEKER,teknolojisi ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 50'yi aşkın ülkeden teknolojik gezi alan Çumra Şeker’in son ziyaretçileri ise Özbekistan heyeti oldu. Özbekistan Cumhuriyeti Tarım ve Su işleri Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov, Tarım Mekanizasyonu Enstitüsü Direktörü, Taşkent Vilayet Müdürü Uskenbay Atemov, çiftçi temsilcisi Abdugani Ilashyev ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Özbekistan Program Koordinatörü Dr. İhsan Çomak PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un davet üzerine hafta sonunda Konya PANKOBİRLİK ve onun en önemli iştiraki Konya Şeker ile bu yıl hayata geçirilen Çikolata fabrikası, damlama sulama sistemleri fabrikası, Hayvan kreşi ve yapımına devam edilen Bio benzin fabrikasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Özellikle Dünya’nın en modern ve Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası konumundaki Çumra Şeker Fabrikasından çok etkilendiklerini belirten heyet, piyasaya sürülmeyi bekleyen çikolatanın ise dünya ile yarışabilecek kalitede olduğunu belittiler.

Türkiye’de böyle yüksek teknolojide büyük ve modern bir tesisi görmeyi beklemediklerini belirten Özbekistan Cumhuriyeti Tarım ve Su işleri Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov ve beraberindekiler akşam da PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ile biraya gelerek görüş alışverişinde bulundular. Konya Şeker’in çok büyük başarılara imza attığını ve gün boyu gördükleri çalışmalardan çok etkilendiklerini belirten Özbekistan Cumhuriyeti Tarım ve Su işleri Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov Başkan Konuk’u tebrik ederken Özbekistan’da da bu tür yatırımları görmek istediklerini söyledi. Özbekistan’da pancar tarımının ve şeker üretiminin yapılmadığını belirten Bakan Yardımcısı Khanazarov, bu konuda hem PANKOBİRLİK hem de Konya Şeker’e her türlü kolaylığın yapılacağını da kaydetti.

Özbekistan Tarım Bakanlığı ve Konya PANKOBİRLİK’in ortak projelere imza atmak ve birlikte çalışmalar yapmak üzere prensip anlaşmasına varıldığı toplantının ardından konuşan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek bu gelişmenin de dünya tarafından yakinen takip edildiğini söyledi. Birçok ülkeden birlikte yatırım talebi aldıklarını belirten Konuk “ Özbekistan bizim kendi öz kardeşimiz. İki toplum arasındaki dostluğun ticarete yansımasının da kaçınılmaz olacağını düşünmekteyiz. Sadece Şeker pancarı değil ürettiğimiz diğer ürünlerin yanı sıra Ülkemizde üretilen her türlü ürünün pazarlanması adına önemli bir adım olacağını düşünmekteyiz. Prensip kararı aldığımız ortak çalışma planlarımızı masaya yatıracağız. Önemli adımlar atılacağına inanıyoruz “ dedi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk daha sonra Özbekistan Cumhuriyeti Tarım ve Su işleri Bakan Yardımcısı Abdushukur Khanazarov, Tarım Mekanizasyonu Enstitüsü Direktörü, Taşkent Vilayet Müdürü Uskenbay Atemov, çiftçi temsilcisi Abdugani Ilashyev ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Özbekistan Program Koordinatörü Dr. İhsan Çomak’a günün anısına plaket, Konya ve Mevlana'nın yanı sıra Konya Şeker'le ilgili kitap CD hediye etti.

www.recepkonuk.com.tr