Haberler
Konya Şeker'den büyük bir başarı daha... Organ Bağışında Rekor
Tarım ve tarımsal sanayinin geliştirilmesinde “ilk”ler ve “en”lerle ön plana çıkarak şeker tarihinin rekorlarını alt üst eden Konya Şeker, sağlık alanında da bir ilki gerçekleştirdi ve 750 Konya Şeker çalışanıyla organ bağışında da rekor kırdı.
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk önderliğinde başlatılan organ bağışı kampanyasına Konya ve Çumra Şeker çalışanları katıldı. Organ bağışı kampanyası çerçevesinde başlatılan çalışma sonuçlandı ve 750 Konya Şeker çalışanı organlarını bağışladılar.

Türkiye genelindeki organ bağışında milyonda 22 kişi ile Antalya ilk sırada, 16 kişi ile İzmir ikinci olurken, sürekli gelişen Konya ise milyonda 3 kişi ile son sırada yer almaktadır. Konya genelinde 2006 yılında sadece 249 kişinin organ bağışında bulundukları dikkate alındığında, sadece Konya Şeker çalışanlarının yüksek katılımlı organ bağışında bulunmaları bir başka anlam kazandı. Bu rakamla birlikte Konya’nın organ bağışı sıralamasında üst sıralara çıkması bekleniyor.

Organ bağışıyla ilgili görüşlerini açıklayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, bir organla bir insan hayatının kurtulduğu gerçeğinin dikkate alınmasını ve tüm insanların organ bağışında bulunmaları gerektiğinin altını çizerek, “Biz, kurum olarak hem insanlık görevimizi, hem de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Tüm kişi ve kurumların da organ bağışında bulunarak kararan hayatları aydınlığa çıkarmaları en büyük temennimizdir. Özellikle ülkemizde eksikliği hissedilen ve binlerce insanın umutla bekledikleri organ bağışı gibi hassas ve önemli bir konuda kurum olarak başlattığımız çalışma başarıyla sonuçlandı. Ülkemizde 80 bin vatandaşın yeniden hayata dönmek için organ beklediğini düşünürsek, organ bağışıyla ne kadar büyük bir iyilik yaptığımızın farkına varmış oluruz” dedi.

Konya Şeker çalışanlarının bu bilinç ve düşünceyle organ bağışında bulunmalarının ardından, organ bağışında bulunanları tek tek kutlayan ve teşekkür eden Recep Konuk, “Konya Şeker ailesi, bağışladığı organlarıyla bu işte de bilinçli olduğunu göstermiştir. Sporda, eğitimde ve ağaçlandırmadaki sosyal sorumluluklarını başarıyla yerine getiren Konya Şeker, organ bağışıyla da belki Türkiye’de, hatta dünyada bir ilki gerçekleştirmiştir. Şu gerçeği aklımızdan çıkarmamalıyız. Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır. Çünkü, bizler yaptığımız organ bağışıyla, bizden sonrakilere bir yaşam armağan etmekteyiz. Organ bağışında bulunarak, kendisinden sonraki insanların hayatını kurtarmayı borç bilen tüm çalışanlarımızı canı gönülden kutluyor ve herkesi de organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

www.recepkonuk.com.tr