Haberler
Oda ve Borsa Başkanları Konya Şeker'in başarısını tebrik etti.
Bu başarı Konyanındır. Konya Şeker’i ilk 5’te görmek artık hayal değil.
İstanbul Ticaret Odası tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu değerlendirmesinde geçen yıla oranla iki basamak birden yükselerek istikrarlı bir büyüme gösteren Konya Şeker’in bu başarısına oda ve borsa başkanlarından da tebrik geldi.

Büyükhelvacıgil: Bu gururu ülkemize ve kentimize yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Öztürk: Cari açık ve işsizlik gibi çok önemli iki temel sorunun tek çözümü üretmektir.

Kaleli:
Konya Şeker’in bu başarısı, Konya’nın başarısıdır.

Çöklü:
Konya Şeker’in bu sıralamaya girmesi bir tesadüfi değildir.

Turan:
Konya Şeker bu başarıyla önümüzdeki yıllar ilk 5’in içinde yer alacaktır.

Geçen yılki başarısını iki basamak birden atlayarak ispatlayan Konya Şeker, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 34. sırada yer aldı. Konya’dan ilk 500 içerisine Konya Şeker’in dışında 6 firma daha girdi.

Konya Şeker’in ve ilk 500’e giren Konyalı firmaların başarılı performansını değerlendiren Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Selçuklu Ziraat Odası ve Mali Müşavirler Odası başkanları Konya Şeker’in başarısının Konya’nın başarısı olduğu noktasında görüş birliği yaptılar ve bu başarının Konya’yı gururlandırdığını söylediler.

Konya Şeker’in başarısının tesadüfi olmadığını ve her geçen yıl büyümesini katlayarak sürdürdüğünü vurgulayan oda ve borsa başkanları, Konya Şeker’in çok önemli bir güç olduğunu ve tarım sektörünün önemli kurum ve kuruluşlarından birisi olduğunu ifade ettiler.

Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Ticaret Borsası Başkanı H.Uğur Kaleli, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında Konya Şeker’in 1.2 milyar liralık cirosuyla Türkiye’nin en büyük ilk 50 sanayi devi arasında yer almasının gurur verici olduğunu söylediler.

Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Selçuklu Ziraat Odası ve Mali Müşavirler Odası başkanlarının İSO’nun ilk 500 sanayi kuruluşu sıralaması ve Konya Şeker’in yükseliş başarısı hakkındaki değerlendirmelerini şu sözlerle yaptılar;

Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil:
“Konya Sanayi Odası Başkanı sıfatıyla öncelikle İSO 500’de Konyalı firmaların olması bizi fazlasıyla mutlu ediyor. İnşallah ikinci 500’de fazla şirketlerimiz çıkar. Ama burada en önemlisi tarım sektörüdür. Biz bir tarım ülkesiyiz. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman tarım dışı ihracat fazlası veren ülkelerin ayakta kaldığını görüyoruz. Gelecek 10 yılda tek konuşulan konu gıda güvenliği konusudur. Bunun altında da tarım yatıyor. Siz gıdayı ancak tarımla sağlayabilirsiniz. Bu ülke tarım da kendi kendine yeten 7 ülkeden bir tanesidir. Coğrafyasının verimli olması nedeniyle tarımıyla gıdasıyla ender ülkelerden birisiyiz. Tabii bunun başında da Konya geliyor. Burada da yıllar önce kurulan Konya Şeker’in şimdiki geldiği nokta bizi çok mutlu ediyor. Bir önceki yıla göre 2 basamak birden yükselerek 34. olması bizi gerçekten mutlu ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Bugün 17 şirketi ve 2 bin 500 çalışanı var. İnşallah daha fazla insan çalışır. Son dönemde temelini attığımız dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisleri de çok önemlidir. Ülkemize ve özellikle Konya’ya büyük faydalar sağlayacaktır. Burada Pankobirlik Genel Başkanı sayın Recep Konuk’un önderliğinde tüm ekibe başarılar diliyorum. Bu gururu ülkemize ve kentimize yaşattıkları için şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu başarının artarak devamını diliyorum.

Tarımın önemli olduğunu söyledik. Biz ancak tarımla, gıda ile öne çıkacağız. Bu konu da da Konya Şeker ülkemize büyük yatırımlar kazandırdı. Konya’da ülkemizde hiç kimsenin yapmadığı çok önemli bir güzellik kattı Sayın Recep Konuk, Kentin her tarafını ağaçlarla donattı. Allah herkese böyle bir şirket nasip etsin. Değerli başkan örnek bir çalışma başlattı. Çevreye, sağlığa duyarlı bir faaliyet yaptı. Bu nedenle de bir kez daha Recep Konuk’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü:
“Bilindiği üzere İstanbul Sanayi Odası’nın 2010 yılı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşlarını açıkladı. Konyamızdan 7 firma yer aldı. Konyamızın gururu Konya Şeker her yıl olduğu gibi yine birinci sırada yer aldı. Bir numaralı firma olduğunu ispatlamış oldu. Geçen yılki büyümesini devam ettirdi ve bu yılda 2 basamak birden yükseldi. 10 yıldır sermayesini artırdı ve büyümesini sürdürdü ve ismini hep üst sıralarda yazdırdı. Tabii ki Konya Şeker’in bu sıralamaya girmesi bir tesadüfi değildir. Pankobirlik Genel Başkanı sayın Recep Konuk’un çiftçilerle el birliği, güç birliği yaparak bu yatırımları gerçekleştirmesiyle bu mertebeye ulaşmıştır. Konya Şeker 10 yıldır aynı güç birliği içerisinde genişlemiş, istihdam sağlamış, yatırımlarını büyütmüş ve bu safhaya gelmiştir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Konya Şeker’in bu başarısını, genişlemesini ve büyümesini sürdüreceğini konuşacağız diye düşünüyorum.”

Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan:
“Konya Şeker’in,Türkiye’de ilk 500 içinde yer alması gerçekten büyük bir başarıdır. İlk 500’ün içinde ilk 34’e girmek ise Konya Şeker açısından müthiş bir başarı. Öyle tahmin ediyorum ki, Konya Şeker önümüzdeki yıllarda ilk 5’in içinde yer alacaktır. Hayvancılık için yaptığı yatırımlar da inşallah bunun göstergesi olacak.

Konya Şeker’in başarısının ardındaki tek gerçek başında bulunan Recep Konuk gibi inançlı ve dirayetli bir insanın bulunmasıdır. Buradaki en büyük başarı yapılan yatırımların boş olmadığının görülmesidir. İnşallah bu gelişme sürer ve ben süreceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda Konya Şeker’i ilk 5’te görmek hayal bile değil. Konya Şeker’i ve Sayın Başkan,Recep Konuk’u kutluyorum.”

Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk:
“İSO’nun her yıl açıkladığı cirodan satışların belirlediği ilk 500 sanayi şirketinin içinde Konya’dan da 7 firmanın olması bizi mutlu etmiştir. Ancak geçen yıla oranla sıralamaya giren şirketlerin sayısında bir azalma var. Geçen yıl 8 şirketimiz vardı, bu yıl 7 şirketimiz bulunuyor. Burada şirketlerimizin sayısının azalmasına üzülürken, bizi sevindiren bir başka olay ise ilk 500’de yer alan şirketlerimizin sıralamalarının yükselmiş olmasıdır. Konya Şeker’de geçen yıla oranla daha iyi bir performans sergileyip üretimden satışlarda 36. sıradan 34. sıraya yükseldi.

Reel ekonominin bir tarafı olarak Türkiye’de desteklediğimiz ön önemli unsur üretmektir. Bugün Türkiye’de bir sürü tartışma yaşanıyor. Cari açık ve işsizlik bağlamında. Aslında her ikisinin çözümü de üretmekten geçiyor. Biz daha fazla üretirsek, daha fazla ihracat yapmak durumundayız, daha fazla üretmek için de daha fazla istihdam alanları oluşturmak durumundayız. Onun için Türkiye’de son günlerde tartışılan iki önemli konunun tek bir çözümü vardır. O da daha çok üretmek ve ürettirmektir. Bu noktada Konya Şeker ve diğer 6 firmayı, ilk 500’e giren veya giremeyen tüm sanayi kuruluşlarını tebrik ediyorum.”

Ticaret Borsası Başkanı H. Uğur Kaleli:
“Konya Şeker’in tarım ürünlerinde, tarım ürünleri imalatında Konya’mızı temsilen çok büyük bir güç olması, çok büyük bir kurum, kuruluş olması ister istemez tabii ki bizleri de çok mutlu ediyor. Konya Şeker’in başarısı Konya’nın başarısıdır. Konya Şeker giderek daha da güçlenecek ve daha iyi yerlere gelecektir diye düşünüyorum.”

www.recepkonuk.com.tr