Haberler
Konya Şeker Prim şampiyonu!
En Fazla Prim Ödeyen İşverenler sıralamasında ilk sırayı Konya Şeker A.Ş. aldı.
Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından üç kategori de düzenlenen “Konya Sosyal Güvenlik Ödülleri 2011” törenle sahiplerine verildi. Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sosyal Güvenlik Ödülleri 2011” töreni Dedeman Otelde gerçekleştirildi. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu ve Gülay Samancı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üniversite rektörleri, oda başkanları, kamu ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Son on yılı hatırladığımızda bir devlet hizmetinin her alanda önemli reformlar gerçekleştirdiğine tanıklık ettik. Doğrusu güvenlik sektöründe, adalette, ulaştırmada, sağlık sektöründe, eğitimde, sosyal politikalarda ve sosyal güvenlikte bunları gördük. Bu devlet geçmişle mukayese edildiğinde hiç karşılaşmadığı ölçüde önemli reformlara imza attı. Bu yeni bir yönetimin işaretidir. Türkiye, artık yeni hedefi olan bir devlet. Bu yeni hedefte Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en önemli 10 ekonomisinden biri olduğu kadar, bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel bir güç olmaya yelken açmayı hedefliyor. Biz bu hedeflere varabilmek için temel tedbirleri almanın yanında sosyal güvenlik politikalarımızı da toplumun derinine doğru yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu çerçevede şüphesiz atılması gereken adımlardan bir tanesi farkındalığın oluşturulmasıdır. Bugün bu farkındalığın oluşmasına hizmet edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise konuşmasında, “İşveren ahlakı ve iş ahlakı, bizim temel değerlerimizin zeminini oluşturur. Modern dünyada haklardan bahsedilirken, bizim değer derinliklerimizden sorumluluklarından bahsedilir. Zaten ahlakın temeli de budur. Ahlak, sorumluluğu bilinen bir çerçevede davranma manzumesidir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Üç kategoride ödüllerin dağıtıldığı törende, “En Fazla Prim Ödeyen İşverenler” sıralamasında ilk sırayı Konya Şeker A.Ş. aldı. Konya Şeker A.Ş. adına ödülü Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Vali Aydın Nezih Doğan’ın elinden aldı.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk verdiği beyanatta bu ödülü tüm üreticiler adına aldığını söyledi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk şunları söyledi: “Konya Şeker, sizlerin desteği ve bizlerin de gayreti ile birlikte büyüyor”

“Konya Şeker’in büyümesi yatırımlarıyla daha da bir anlam kazanıyor.Ödülü bütün üreticiler adına aldığımızı söylemeliyim. Ülkemizin gücü, tecrübeleri büyük. Malulen ve yaşlılığın gereği olsun kendisini emekli edecek yeni yapılanmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Burada bize de ne düşerse yapmaya hazırız. Bu ödülün Dünya Çiftçiler Günü’nde almamız hasebiyle tekrar çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutlar bu vesileyle bazı konuları da sizlerle paylaşmak isterim. Üreticiler bu günü icra ederken diğer ülkelerde olduğu gibi davulla zurnayla kutlamadılar onlar her zaman gene üretimin içerisinde oldular. Bazısı traktörün üzerinde, bir diğeri çapada ağıldaydı. Kısacası çalışma bölgelerindeydiler. Onlar bugünü üreterek geçirdiler. Böylesine değerli bir sektörün birazcık desteklendiği zaman neler yapabileceğini tarım sektörü gösterdi. Ticaret fazlası veren tek sektörüz. Üretenlerin her türlü desteği nasıl katma değere dönüştürdüğünü de bir anlamda sonuçlarını yaşadığımızı düşünüyoruz. Üretimden başka derdi olmayan bu insanların küçücük işletmeleriyle kendilerine yaptıkları yatırım ancak hayatlarını idame etmelerinde yeterli oluyor ama bunların özünde emeklilik önlemlerinin sağlanması adına, prim ödemelerindeki zorluklar izale edilerek emeklilik dönemlerinde rahat edecekleri bir ortamı hazırlamalıyız diye düşünüyorum.’’

Ödül töreninde katılımcılar Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a Konya Şeker’deki başarılarından, sağladığı iş ve aş imkânlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bu kategoride Eti Alüminyum A.Ş.’ye ikincilik, Alcen Enerji A.Ş.’ye de üçüncülük ödülü verildi.






www.recepkonuk.com.tr