Haberler
KONYA ŞEKER FABRİKASI 70. PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
20.Kampanyasını başlatan Çumra Şeker Fabrikasından sonra Konya Şeker'de 70. Pancar Alım Kampanyasını dualarla başlattı.

KONYA ŞEKER FABRİKASI 70. PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI

Pancar Alım Kampanyasını, Türkiye’nin en büyük tesisi olan Çumra Şeker Fabrikası’nda 18 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen açılış töreniyle başlatan Konya Şeker A.Ş., Merkez kampüsündeki alım kampanyasını ise 25 Eylül 2023 tarihinde düzenlediği törenle başlattı.

Konya Şeker kantar alanındaki 70. Şeker Pancarı Alım Kampanyası törenine, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ramazan Turan, yönetim kurulu üyeleri Zafer Bülbül, Selçuk Koçyiğit, Celal Balcı, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu üyeleri, Konya Şeker Genel Müdürü, ilk hasat pancarını getiren üreticiler,bölge çiftçileri, Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirketlerin yöneticileri ile çalışanlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, ilk 3 çiftçiye Kur’a ile hediyelerin teslimiyle devam etti.

Kantar alanında kurban kesimi ve dualarla Kampanya açılışı kurdelesi protokol tarafından kesildi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun, ani gelişen bir program nedeniyle İl dışına çıkması nedeniyle katılamadığı törende konuşan Başkan yardımcısı Ramazan Turan, geçmiş yıllarda yaşanan zorluklara dikkat çekerek, günümüzde teknolojik gelişmelerin ve Şeker Fabrikalarının önemine vurgu yaptı. Turan, "70. Alım Kampanyamız şirketimize, çalışanlarımıza, bölge çiftçimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Günlük pancar işleme kapasitesi 10 bin ton olan Konya Şeker fabrikasında, 7 gün 24 saat pancar alımları devam edecek, bantlardan ilk şeker ise 27 Eylül 2023 tarihinde akacak. 20. Kampanyasını açan Çumra Şeker ile 70.Kampanyasına start veren Konya Şeker Fabrikalarında Kampanya dönemi boyunca 3 milyon 500 bin ton pancarın işlenmesi planlanıyor.

Program kantara ilk pancarın çıkması ve ikramlarla sona erdi.