Haberler
KONYA ŞEKER ÇALIŞANLARI MESEM PROJESİYLE USTA OLDU
ANADOLU BİRLİK HOLDİNG VE KONYA ŞEKER ÇALIŞANLARI MESEM KURSUNU BAŞARIYLA TAMAMLADILAR, USTA OLDULAR

ANADOLU BİRLİK HOLDİNG VE KONYA ŞEKER ÇALIŞANLARI MESEM KURSUNU BAŞARIYLA TAMAMLADILAR, USTA OLDULAR
Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet gösteren ABH Akademi (Anadolu Birlik Holding Akademi) ile İnsan Kaynakları Eğitim ve Gelişim Yönetimi birimi, MESEM Projesi kapsamında, Aralık ayında başlattığı Ustalık Telafi Programının eğitim süreçlerini tamamlayarak, ilk etapta makina bakım bölümünün sınavlarını başarıyla bitirdi.


ABH Akademi’den yapılan açıklamada, Anadolu Birlik Holding’e bağlı olan tüm şirketlerdeki çikolata şekerleme, makina bakım, gıda işleme, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, sebze – meyve işleme, lojistik, muhasebe, büro yönetimi, aşçılık, satış elemanı alanlarındaki personellerin, MESEM projesi kapsamında ustalık belgelerine sahip olacağı bildirildi.
Nitelikli iş gücüne katkı sağlamak, işletmelerdeki çalışanların yaptıkları iş konusunda belge sahibi olmalarına imkân veren Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) eğitim kurslarına Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker iştiraklerine bağlı birimlerden toplam 2800 personelin katılımı sağlandı. Eğitimi tamamlayanlar ise gruplar halinde uygulamalı ve yazılı sınava tabi tutuluyor.


İLK ETAPTA 494 PERSONEL USTA OLDU
Açıklamada; “Alanlarındaki eğitimlerini tamamlayan ilk gruptaki 494 kursiyerimiz eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ve nitelikli iş gücüne katkı sağlayan bu verimli projeyi, teşvik ile desteklediğinden dolayı devletimize de çok teşekkür ediyoruz. Projenin gerçekleşmesi için imkan tanıyan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ramazan Erkoyuncu’ya, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. yönetim kuruluna, İnsan Kaynakları Birimine, personelinin gelişimine katkıda bulunan tüm birimlerin müdürlerine, İdari ve Sosyal işler birimine, projeye emek veren milli eğitim idarecilerine, okul müdürlerine,  öğretmenlerimize, danışman firmamıza teşekkür ediyoruz. Eğitim aldıkları alanda gerekli başarıyı sağlayarak Ustalık belgesi almaya hak kazanan 494 çalışanımızı da tebrik ediyoruz. Süreç tamamlanınca eğitime katılmış olan tüm personelimiz Ustalık belgesi almaya hak kazanacak." denildi.

BELGE E-DEVLET’E TANIMLI, GEÇERLİLİĞİ SÜRESİZ OLACAK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca verilen Ustalık Telafi Programı’nın, mezuniyet alanlarının haricinde farklı bir alana yönelmek isteyenlere de destek sağladığı ifade edilirken, “Personelimizin altı buçuk ay süren eğitimleri tamamlandı. Bu eğitimin tamamlanmasının ardından programı başarıyla bitirenlere ustalık belgesi verilmektedir. Lise ve üniversite mezunu olan 2800 personelimiz MESEM kapsamına dahil edilmiştir. MESEM kapsamında bulunan personeller, sınavı geçtikleri zaman hem ulusal hem de uluslararası geçerliliği olan bir ustalık belgesi alırlar. Bu belgeleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sertifikası olarak da kullanabilirler. Başarılı olanların E-Devletine de tanımlanacak bu belgelerin, MESEM meslekleri için süresiz kullanılması da söz konusudur” görüşüne yer verildi.