Haberler
Ekonomist dergisi 'Anadolu’nun En Etkili İş İnsanları'nı açıkladı.
Anadolu’nun gücüne güç katanlardan biri de Recep Konuk oldu.
Türkiye’nin en etkili ekonomi ve iş dünyası dergilerinden Ekonomist ile Vakıfbank'ın, bulunduğu ilin ekonomisine katkıda bulunan en etkili iş insanlarını belirlemek için düzenlediği yarışma sonuçlandı ve "Anadolu'da başarılı projelere imza atarak Anadolu'nun gücünü ortaya koymuş 50 başarılı iş insanı" İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllendirildi.  

Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen ve ev sahipliğini Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile Capital ve Ekonomist Dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş’in yaptığı törende, jüri tarafından Anadolu’nun en etkili iş insanı seçilen 50 isimden ilk 10’da yer alanlara ödülleri takdim edildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra iş adamları, gazetelerin ekonomi müdürleri, köşe yazarları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, jüri tarafından ilk ona seçilenlerin yaptıkları işler ve gerçekleştirdikleri projeler ile İllerinin ekonomisine yaptıkları katkılar da davetlilere anlatıldı. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bilgiç, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, BK Partnership Kurucusu Burhan Karaçam, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Organize Sanayi Başkanı Mahmut Yılmaz, Zorlu Holding Genel Koordinatörü Mesut Pektaş, Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar'dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu belirlenen “Anadolu’nun En Etkili 50 İsmi” listesinin ilk onunda Konya’dan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ile birlikte Tahir Büyükhelvacıgil de yer aldı.

Rahmi Koç müzesinde düzenlenen ödül törenine Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi temel atma merasimi nedeniyle şahsen katılamazken, Konuk adına ödülünü PANEK A.Ş. Genel Müdürü Haluk Kayaaslan aldı. Ekonomist dergisine teşekkür eden ve Başkan Konuk’un mazeretlerini katılımcılara bildiren Kayaaslan yaptığı teşekkür konuşmasında özetle şunları söyledi;

t“Öncelikle ev sahiplerimiz Ekonomist dergisinin değerli yöneticileri ve çalışanları ile kıymetli jüri üyelerimizden ve Anadolu’nun yaşadığı gururu paylaşmak üzere bu salonda bulunan değerli dostlarımızdan Sayın Başkanımız Recep Konuk adına özür dilemek ve mazeretlerini iletmek istiyorum. Sayın Başkanımızın çifte mazereti var, birincisi CİBE’nin Genel Kurulu Macaristan’da yapılıyor ve Pankobirlik bu Genel Kurul’da aday üyeliğini tamamlayıp asli üyeliği alacak ve toplantı tarihlerimiz maalesef çakıştı. İkincisi ise bu hafta içerisinde Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük Et-Süt Entegre Tesisinin temelini atacağız. 203 Milyon TL yatırım bedeliyle inşa edeceğimiz tesis sadece mamul ürün üretimi yapmayacak. Bölgedeki üreticilerin de hayvan varlığını ve hayvansal üretimini arttıracak bir üretim zincirinin kurulmasına da vesile olacak. Kendileri için onur vesilesi olan bu tören için mazeretlerini arz eder, Ekonomist Dergisi’ne oluşturdukları heyecan, verdikleri teşvik edici ödüllerle Anadolu girişimcisine aşıladıkları cesaret nedeniyle şükranlarımızı sunar, Konya Şeker’in bir üretici kuruluşu olduğunu ve Sayın Konuk’un da temsil ettiği üreticilerin girişimci ruhunu temsil ettiğini ve bu ödülü bu anlamda onbinlerce üretici ortağımız adına aldığımızı özellikle belirterek, ödüle layık görülen değerli iş adamlarımız başta olmak üzere, Anadolu’su, Trakya’sı, İstanbul’u ile ülkemizin neresinde olursa olsun üreten, iş sahası açan, iş veren tüm iş adamlarımızı kutluyor, Ekonomist Dergisinin değerli yöneticilerine, Kıymetli Jüri Üyelerine ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Başarılı projeler gerçekleştirerek Anadolu’nun gücüne güç katan, Anadolu’nun potansiyelini harekete geçirerek ekonomik değer üreten iş insanları sıralamasının ilk 10’unda Konya, Konuk ve Büyükhelvacıgil olmak üzere iki isimle temsil edilirken, düzenlenen törenle ödül takdim edilen diğer iş insanları şu isimlerden oluştu;

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu (Gaziantep), Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak (Kayseri), Best A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı (Balıkesir), SARAR Giyim San.ve Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar (Eskişehir), Uğur Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Takmaklı (Aydın), Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş. Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci (Denizli), Kütahya Porselen A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral (Kütahya), Arbel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan (Mersin), Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç (Muğla), Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı (Eskişehir).

www.recepkonuk.com.tr