Haberler
Dünya Şeker Devleri Kongresi Konya'da yapılacak.
Yenilenebilir enerji de denilen Bio yakıtların da ele alındığı kongrede, 2007 yılında yapılması planlanan kongrenin, son yıllarda şeker sektöründe büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye’de yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Dünya Şeker Sektörünün En Büyük Konfederasyonu CİBE’nin, Türkiye’de Yapacağıuluslararası Kongrenin Ev Sahipliğini Konya Yapacak.
Şeker sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşlarından birisi olan ve Avrupa Birliği ülkelerinden oluşan Uluslararası Pancar Üreticileri Konfederasyonu CİBE’nin, uluslar arası düzeydeki kongresi 2007 yılında Türkiye’de yapılacak. Pankobirlik’in de üye olduğu CİBE’nin kongresine Konya ev sahipliği yapacak. Konya’daki toplantıda dünya şeker sektöründe yaşanan gelişmeler masaya yatırılırken, sektöre yön verecek ciddi reformlara imza atılacak.

Polonya’nın Krakow kentinde yapılan ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ile beraberindeki heyetinde katıldığı CİBE kongresinde, dünya şeker sektöründeki son gelişmeler tartışıldı. Yenilenebilir enerji de denilen Bio yakıtların da ele alındığı kongrede, 2007 yılında yapılması planlanan kongrenin, son yıllarda şeker sektöründe büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye’de yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Dünya şeker sektörünü yakından ilgilendiren CİBE kongresinin Türkiye’de ve özellikle de Konya’da yapılacak olması, 2007 yılının “Dünya Mevlana Yılı” olarak ilan edilmesine denk gelmesinin önemli bir gelişme, ülkemiz ve Konya için büyük bir şans olduğu vurgulandı. Dünya şeker devlerinin Konya’da buluşacak olmasını çok önemsediklerini ve sektör açısından da yararlı bulduklarını söyleyen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Dünya şeker sektörüne Türkiye yön verecek. Dünya şeker devlerinin katılacağı kongrenin Konya’da yapılacak olması, sektöre ivme kazandıran Konya Şeker açısından da büyük kazançtır. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Kongrenin, “Dünya Mevlana Yılı” ilan edilen 2007 yılında yapılacak olması nedeniyle dünya şeker sektörünün gözü kulağı ülkemizin üzerinde olacak. Şeker sektörünün en büyük kuruluşlarından birisi olan Uluslararası Pancar Üreticileri Konfederasyonu CİBE’nin Konya’da yapacağı kongrede, sektör açısından önemli kararlar alması bekleniyor. Dünya şeker sektörüne yön veren CİBE’nin kongresinde, özellikle sektörde yapılması gereken reformların ele alınacağı belirtildi. Böylesine önemli bir kongrenin Konya’da yapılacak olmasının da ayrı bir övünç kaynağı olduğunu ifade eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, kongreye ilişkin şu bilgileri verdi;

“Türkiye şeker sektörü, dünya şeker sektöründe yaşanan gelişmeleri Pankobirlik vasıtasıyla birebir takip etmekte ve uygulamaktadır. Bugün dünya şeker sektörüne yön veren büyük bir federasyon olan CİBE’nin kongresini Konya’da yapmayı kararlaştırması, ülkemiz açısından fevkalade önemlidir. Hele hele bu kongrenin büyük mutasavvıf Mevlana kenti olan Konya’da yapılacak olması işin önemini bir kat daha artırmaktadır. Bilindiği üzere 2007 yılı Dünya Mevlana Yılı olarak ilan edilmiştir. CİBE kongresinin de böylesine önemli ve anlamlı bir yılda yapılması, bu önemi bir kat daha artırmıştır.”

Recep Konuk, kongrenin ülkemiz ve özellikle de Konya için büyük bir şans olduğunu değerlendirirken, “Kongre süresince, dünyanın gözü ülkemiz ve kentimiz üzerinde olacaktır. Türkiye şeker sektörü olarak, böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak olmamızı çok önemsiyorum. Çünkü, AB’ye girmek için büyük çaba gösterdiğimiz bir zamanda, dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bir dönemde, hem de uluslararası bir kongrenin Türkiye’de yapılmasının ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Kongrenin, ülkemize ve kentimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, uluslararası bir kongrenin Konya’da yapılacak olmasının, sektörel gelişimin yanında, Konya’nın tanıtımı açısından da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Konuk, CİBE kongresinin Konya’nın uluslararası kongre merkezi olmasına da zemin hazırlayacağını ve böylelikle kentimizin kongre merkezi olmasının altyapısının oluşturulduğunu söyledi.

www.recepkonuk.com.tr