Haberler
Çumra Şeker sahile indi.
Ana hatta bağlanan Çumra Şeker bonbon, çikolata, bio benzin gibi ürünlerini demiryolu ile sahile indirebilecek.
Çumra Şeker'den Tarihi Yatırım 
Ana hatta bağlanan Çumra Şeker bonbon, çikolata, bio benzin gibi ürünlerini demiryolu ile sahile indirebilecek. Çumra Şeker Fabrikası İltisak hattı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete başladı. Çumra Şeker Fabrikası önünde yapılan İltisak hattı açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Milletvekillerinden Sami Güçlü, Muharrem Candan, Hasan Angı, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve fabrika personeli katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, dünyanın en modern, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikasının yanı sıra şeker entegre tesisini kurduklarını söyledi.Bu fabrikanın hiç kimseye muhtaç olmadan, öz kaynaklar ile dünya şeker sanayinde rekor bir sürede yapılmış bir eser olduğunun altını çizen Başkan Konuk, “Biz üreticiler olarak gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Bu projede sayın bakanımızın çok büyük desteği oldu” dedi. Demiryolu ulaşımını önemsediklerini kaydeden Konuk, “Lafın güzeli yapıldıktan sonra söylenendir. Bunu da hak eden Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırımdır. İşte eser, işte demiryolu” diye konuştu. Konuk, konuşmasının sonunda Mavi Tünel projesini hatırlatarak, projenin Konya çiftçisi ile buluşturulması gerektiğine dikkat çekerken “ Konya için büyük önem taşıyan Kop projesi için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız “ şeklinde konuştu.

Konuk’un konuşmasının ardından kürsüye gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Çumra Şeker İltisak hattının en hızlı yapılan hat olduğunu belirtti. Karaman, konuşmasında şu sözlere yer verdi:” 4800 metrelik bir iltisak hattı. Bu hat sayesinde fabrikanın ürünleri sahil kentlerine taşınacak. Çumra’ya, Konya’ya ve ülkeye hayırlı olsun.“

Daha sonra kürsüye gelen Konya Valisi Atilla Osman Çelebioğlu, trenle taşımanın birim maliyeti düşüreceğini dikkat çekerek “Bu rekabeti arttırır. Bu hat büyük önem arz etmektedir. Bakan Yıldırım’ın katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ” PANKOBİRLİK, Dünya’nın en modern Türkiye’nin en büyük şeker fabrikasını kazandırdı. Bu ülke adına büyük bir kazançtır. Atatürk’ün “Demiryolları ümran ve refah yoludur” dediği gibi. Ama bir eksiklik vardı. Ana damarların kılcal damarlara bağlanması gerekiyordu. PANKOBİRLİK, devletle, demiryolları ile ortaklaşa hareket ederek bu eksikliği giderdi. Bu yatırım sadece hükümetten beklense idi bu kadar kısa sürede bitirilemezdi. Sayın Recep Konuk ve ekibi bu çalışmayı da üstlenerek önemli bir başarıya daha imza attı. Hepisini kutluyorum. ” dedi. Yıldırım, PANKOBİRLİK’in başarısını dinamik yönetim anlayışı ile başardığını da dile getirdi.

Bütün bu çalışmaların bir seneden daha az bir zamanda bitirildiğine değinen Bakan Yıldırım, konuşmasında şu sözlere yer verdi: Yurdun dört bir yanını demiryolları ile örme amacındayız. Hükümetimiz onca soruna rağmen Demiryollarına yapılan yatırım 6 katrilyon. İşte bu hükümetin demiryoluna verdiği değeri gösterir.

Çumra Şeker Fabrikası iltisak hattının 1,5 trilyona mal olduğunu aktaran Yıldırım, 1 milyon ürünün kıyı şeridine taşınacağını belirtti. Yıldırım, konuşmasını bitirirken Mavi Tünel Projesinin en kısa zamanda gerçekleşeceğinin sinyalini verdi: Mavi Tünel’e adım adım yaklaşıyoruz. 15 Ağustos tarihine kadar ön yeterlilikle ilgili teklifleri toparlıyoruz. 1 milyar dolarlık bir proje. Bu proje Konya Ovasının, çiftçisinin hakkıdır.

Konuşmalardan sonra yaptığı katkılardan dolayı Bakan Yıldırım’a plaket verildi. Plaket töreninden sonra iltisak hattı önünde kurdele kesimi yapılarak Çumra – Mersin hattına bağlanmış oldu. Daha sonra Bakan Binali Yıldırım, treni hareket emrini verdi.

www.recepkonuk.com.tr