Haberler
Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni gezen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yatırımlarla mutlu olduğunu söyledi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet Çumra Şeker Entegre Tesisleri ile Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret ettiler.
Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yatırımlarla mutlu olduğunu söyledi.

Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezen Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Konya Şeker’de küresel tröstlere karşı bir sesin yükseldiğini görmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Küresel sermaye tröstlerinin dayatmalarına karşı bende varım, üretiyorum demek ülkemiz için takdir edilecek bir başarıdır” dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet Çumra Şeker Entegre Tesisleri ile Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret ettiler. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ve Konya Şeker çalışanlarının karşıladığı BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Recep Konuk yönetimindeki Pankobirlik ve Konya Şeker’i yakından takip ettiğini ve yapılan yatırımları takdirle karşıladığını söyledi.

“8 yılda 80 yıllık bir mesafe katedilmiş” diyen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, geniş tabanlı, öz kaynaklı, paylaşım ve geriye dönüşüm açısından yaygın ortaklı milli bir modelin ortaya konulduğunu ifade ederek, “ Türk mühendisi, Türk zekası, Türk vatanının imkanlarıyla küresel tröstlerle rekabeti başarabilmişler. Tabii ki, ileri teknolojiyi kullanarak ve bilime önem vererek tarım, hayvancılık, endüstri ve pazara kadar ulaşan kaliteyi bir araya getirmişler. Sosyal faaliyet, spor, çevre ve toplumsal sorumluluk açısından da bir açık bırakılmamış. Sayın Konuk ve arkadaşlarını tebrik ediyor, milletimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ve ekibinin ülke tarımının kalkınması ve tarımsal sanayinin geliştirilmesi adına gerçekleştirilen ciddi yatırımları Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde yakından gördüklerini, üretimin artırılmasına katkı verildiğini, çiftçilerin desteklendiğini ve ülkemize her iktidar döneminde getirilmeye çalışılan sentetik tatlandırıcılara karşı mücadele verildiğini müşahede ettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Tüm bunlara karşı Türkiye’den bir sesin yükseldiğini görmek gerçekten bizi mutlu etmiştir. Anadolu’nun bir köşesinden Çumra’dan Pankobirlik ve Recep Konuk’un başını çektiği Konya Şeker’in yatırımlarla sesini tüm dünyaya duyurması sevindiricidir. Konya Şeker’in Küresel tröstlere karşı yükselen ses olması, küresel sermaye tröstlerinin her türlü dayatmalarına karşı evet bende varım, üretiyorum, alternatifte getiriyorum, sermayeyi tabana da yayabiliyoruz, herkesi toprağına sahip çıkmaya çağırıyoruz dediklerini gördük. Bu beni çok mutlu etti. Tüm bunları burada görmekten ülkem adına kıvanç duydum.”

Konya Şeker’in başında bulunduğu Recep Konuk’un ülke ekonomisine kazandırdığı yatırımlardan ve hizmetlerden övgüyle bahseden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, pancar çiftçisine sahip çıkılması gerektiğini, tarıma dayalı yatırımların ülke sathına yayılmasının şart olduğunu vurgulayarak, “Konya Şeker burada bunları gerçekleştirmiştir. Sıvı şekerinden tutun, damlama sulamaya ve hatta seralara kadar hür türlü yatırımı yapmışlardır. Dünya ülkelerinde tarım nasıl yapılıyorsa Çumra Şeker’de onları da gördük. Bundan da ülke tarımı ve ülkemiz insanları adına çok mutlu olduk” diye konuştu.

Konya Şeker’i tanıtan filmin izlenmesinin ardından BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’na günün anısına plaket veren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker olarak 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, tüm bu yatırımları delikli kör kuruş kredi kullanmadan ve üreticilerin kendi öz sermayeleri ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “Konya Şeker, üretimi ve kalitesiyle dünya devletleriyle rekabet eder hale gelmiştir. Türkiye’nin üreten gücü olmuştur. Bunu da üreticileriyle birlikte el ele, omuz omuza yapmıştır” dedi.

Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezen ve serada yetiştirilen organik domateslerden tadan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a gerçekleştirilen yatırımlardan dolayı tekrar tekrar teşekkür etti.

www.recepkonuk.com.tr