Haberler
Konya Şeker'den çiftçiye mazot desteği.
Kısa bir süre önce nakdi avans dağıtarak çiftçilerin rahat bir nefes almasını sağlayan Konya Şeker üreticilerine olan desteğini aralıksız sürdürüyor. Konya Şeker 15.06.2006 Perşembe günü, 35 bin pancar ekicisine 13 trilyon lira tutarında mazot dağıtacak.
Konya Şeker dirayetini ve gücünü çiftçiye destek olarak yansıtmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce nakdi avans dağıtarak hem çiftçinin rahat bir nefes almasını hem de piyasaların canlanmasını sağlayan Konya Şeker bunun üzerinden 15 gün dahi geçmeden mazot dağıtma kararı aldı.

PANKOBİRLİK GENEL Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker interlantı içerisinde ekim yapan toplam 35 bin pancar üreticisine yaklaşık 13 Trilyon lira tutarında mazot dağıtılacağını açıkladı. Mazot desteği ile çiftçiye bu yıl yapılan ödeme miktarı da yaklaşık 55 Trilyon liraya ulaşmış olacak.

Dağıtılacak mazot ile ilgili bir açıklama yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in emin adımlarla büyümesine ve gelişmesine devam ettiğini belirterek hem yeni yatırımların hem de çiftçilere olan desteğin devam etmesi için önemli bir gayretin içinde olduklarını söyledi.

Konuk “ Konya Şeker göreve geldiğimiz 1999 yılından bu yana önemli başarılara imza atmış, kendi rehabilitasyon çalışmalarını tamamlamış, Dünya ölçekli yatırımlara imza atmış, aynı dönemde de çiftçisine ciddi anlamda destek olmuştur. Yine 4 önemli yatırıma imza atacağımız bu yıl da da tüm imkanlarımızı zorlayarak çiftçisinin yanında olma, onları destekleme gayreti içinde olacağız. Bu çerçevede yarın çiftçilerimize mazot dağıtacağız. Konya şeker dün olduğu gibi bugün ve yarın da çiftçinin yanında olmaya devam edecektir. “ dedi.

Konya Şeker interlantı içerisinde ekim yapan 35 bin pancar üreticisine ödenecek yaklaşık 13 trilyon lira tutarındaki mazot merkez ve 8 pancar bölge müdürlüğünde dağıtılırken bu yıl çiftçiye yapılan ayni ve nakdi avans miktarı şimdiden 55 trilyon liraya ulaştı.

www.recepkonuk.com.tr