Haberler
Çiftçinin kara gün dostu olduğunu bu yıl sıkça gösteren Konya Şeker üreticisini desteğe boğdu.
Konya çiftçisi şanslı. Üreticisine destek üstüne destek veren Konya Şeker çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu yıl çiftçisine yaklaşık her 15 günde bir destek veren Konya Şeker söküm avansı adı altında 16 trilyon liralık bir ödeme daha yapacak.
Konya Şeker'den Çiftçiye 16 Trilyon Lira
Konya Çiftçisi Şanslı…

Üreticisine destek üstüne destek veren Konya Şeker çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu yıl çiftçisine yaklaşık her 15 günde bir destek veren Konya Şeker bugün ( Perşembe ) söküm avansı adı altında yaklaşık 16 trilyon liralık bir ödeme daha yapacak. Bu yıl 100 milyon doları aşan 4 önemli yatırıma imza atan Konya Şeker aynı dönemde de çiftçisine yaklaşık 108 Trilyon liralık avans dağıtarak Konya çiftçisine Türkiye’nin en büyük desteğini vermiş oldu.

Üç Projede Üretim Aşamasına Gelindi…
Bugün dağıtılacak olan yaklaşık 16 Trilyon liralık söküm avansı ile ilgili konuşan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk Konya Şeker’in dünya ölçekli yatırımlarına devam ettiğini ve bu yıl hayata geçirecekleri 4 önemli projenin 3’ünde çalışmaların tamamlandığını Bio Benzin’in ise yıl sonunda üretime geçeceğini söyledi.

Konuk “Konya Şeker dünya ölçekli büyümesine devam etmektedir. Çikolata ve Damlama Sulama fabrikalarımızda deneme üretimlerine başladık.Hayvan Kreşi projemizi de hayata geçirdik. Önemli yatırımlara imza attığımız bu dönemde çiftçimizi de unutmayarak 108 trilyon liralık destek verdik.Çiftçilerimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz“ dedi.

Konya Şeker çiftçisine destek olmaya devam ediyor. Bu yıl 100 milyon doları aşan 4 önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Konya Şeker aynı dönemde çiftçisini de unutmadı. Daha önce 2 kez nakdi avans 2 kez mazot, gübre, ilaç tohum gibi toplam 103 trilyon liralık avans dağıtan Konya Şeker kendi interlantı içerisinde ekim yapan yaklaşık 35 bin çiftçiye bugün de 16 trilyon liralık nakdi avans dağıtacak. Böylece bu yıl Konya çiftçisine bugüne kadar 108 trilyon liralık avans dağıtılmış olacak.

Bu yıl Bio-Etanol, Damlama Sulama Sistemleri ve çikolata fabrikası ile hayvan kreşi olmak üzere 100 milyon doları aşan 4 önemli yatırıma imza atacak olan Konya Şeker aynı dönemde çiftçisine de Türkiye’nin en büyük desteğin verdi.

Yarın yapılacak söküm avansı ile ilgili konuşan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk Konya Şeker’in dünya ölçekli yatırım ve çalışmalarına devam edeceğini belirterek “ Konya Şeker hem büyüyecek, yeni önemli yatırımlara imza atmaya devam edecek, hem de üreticilerine destek olmaya devam edecektir “ dedi. Konuk bu yıl yaptıkları Damlama Sulama Sistemleri Fabrikası ile Çikolata Fabrikasında deneme üretimine başladıklarını Hayvan Kreşi Projesinde ise hayvan toplama işleminin başladığını belirterek “ Konya Şeker göreve geldiğimiz 1999 yılından bu yana dünya ile enteğre olmuş önemli yatırımlara imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Bu önemli yatırımlara imza attığımız dönemlerde çiftçimizi de ciddi oranlarda destekleyerek onların sıkıntı çekmemeleri için elimizden geleni yaptık. Dünya devleri ile yarışır hale gelen Konya Şeker bundan sonra da hem önemli yatırımlara imza atacak hem de üreticilerine destek olacaktır “ şeklinde konuştu.

Konya Şeker interlantı içerisinde ekim yapan yaklaşık 35 bin pancar üreticisine bugün ( Perşembe ) yaklaşık 16 trilyon liralık söküm avansı ödeme merkez ve 7 bölge müdürlüğünde yapılacak. Bu ödeme ile birlikte bu yıl Konyalı çiftçilere yapılan nakdi ve ayni avans tutarı 108 trilyon liraya ulaşmış olacak.

www.recepkonuk.com.tr