Haberler
Çiftçiler özelleştirme konusunda Recep Konuk'a tam destek verdi.
Konya Panko ve başta Çumra Şeker fabrikası olmak üzere Konya Şeker’in tesislerinde gezi ve incelemelerde bulunan Ilgınlı üreticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri gördüklerini muhteşem işler başarılmış şeklinde yorumlarken...
Ilgın Şeker Konya’da Kalmalı
Konya Panko ve başta Çumra Şeker fabrikası olmak üzere Konya Şeker’in tesislerinde gezi ve incelemelerde bulunan Ilgınlı üreticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri gördüklerini muhteşem işler başarılmış şeklinde yorumlarken iptal edilen özelleştirmenin tekrar gündeme gelmesi durumunda ılgın Şeker fabrikasının alınmasını isterken PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep konuk ise şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde üretici çalışan ve kısmende sermayenin içinde bulunduğu bir modelin uygulanması gerektiğini söyledi..

Ilgın’dan gelen çiftçiler önceki gün Konya şeker’in yeni yatırımlarını yerinde görme şansı bulurken özellikle Çumra şeker entegre tesislerine hayran kaldılar.

Yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerin akınına uğrayan Çumra Şeker Entegre Tesislerini gezen 200 kişilik Ilgınlı üretici ekibinde Ilgın-Akşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ilgın Ticaret Odası Başkanı ve yöneticileri, oda başkanları ve çok sayıda üretici yer aldı.

Ziyarette, önce Çumra Şeker’de gerçekleştirilen yatırımlar tek tek gezdirildi ve ilgililer tarafından yerinde bilgiler verildi.

Tesislerin ve yatırımların gezilmesinden sonra Ilgınlı üreticiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, bir araya gelerek sektör ve tarım ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıda söz alan üreticiler, Konya Şeker’in gerçekleştirdiği yatırımlardan ve çiftçiye verdiği desteklerden övgüyle bahsederken, Ilgın şeker fabrikasının özelleştirilmesi durumunda Konya şeker modelinin uygulanmasını istediklerini belittiler.

Şeker sektörü ve pancar tarımı konusunda Konya Şeker’in lokomatif görevini üstlendiğini ve gelişmelerde önderlik yaptığını belirten Ilgın-Akşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır “ Şeker sanayiyle ilgili pancar tarımıyla ilgili sorunlarımızı daha iyi anlatabilme çözüm yollarını çok daha iyi görebilme şansına sahip olabileceğimiz Çumra şekerdeyiz. Tarımın önünün açılmasında tarımsal sanayinin önünün açılmasında Çumra şeker Türkiye de bir numaradır. Öncülük etmiştir. Genel Başkanımızın önderliğinde 4 fabrikayı buluşturmak bizim hayalimiz “ dedi.

Daha sonra söz alan Ilgın Ticaret odası Başkanı İbrahim Gezgin ise gördüklerini tek kelime ile muhteşem şeklinde yorumlarken “ Bugün burada sektörle ilgili müthiş şeyler yaşadık. Hayran kaldık. Bu gelişmelerin tüm fabrikalarımızda da hayata geçmesini diliyoruz. Bir başka dileğimiz ise son dönemde ciddi yatırımlara imza atan Konya şeker ve onun lideri PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un bir yatırımda ilçemize yapmasıdır. “ dedi.

Ilgın’lı üreticilerin soru dilek ve temmenilerini bir bir yanıtlayan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk “ Çalışmalarımıza yön verirken üzerinde titizlikle durduğumuz üç esas var birincisi her yaptığımız işten öncelikle yaradana karşı sorumluyuz onun hesabını vereceğiz, sonra hukuka hesap vereceğiz, üçüncüsü de kamu vicdanına, yani sizlere hesap vereceğiz. Biz bunlara uymayan hiçbir işin içinde olmayız. Öncelikli olarak bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. Biz hizmet üreteceğiz, çalışacağız, insanımıza iş ve aş üreteceğiz, ama tüm bunları da bu esaslar çerçevesinde yapacağız. “ dedi.

Günümüzde üretebilmenin dünya ile rekabet edebilirlikten Dünya ile rekabetin ise fiyatla kalitenin örtüşebilir olmasından geçtiğini belirten Konuk, yarın gümrük duvarlarının kalkacağını ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi. Konuk, bu anlamda Konya ve Çumra Şeker’in büyük avantaj sağladığını kaydederek “ Bugün Çumra Şeker’de sağlanan odur. Çumra Şeker’in rakamları ve kalitesi Dünya ile rekabet edebilir hale getirilmiştir. Bunu Türkiye’nin dört bir yanına yaymalıyız. “ dedi.

Ilgın ve Ereğli şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda ki görüşlerini de açıklayan PANKOBİRLİK Genel başkanı Recep Konuk Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin farklı tutulması gerektiğini belirterek “ Bu fabrikaların hammaddesi kömür ocaklarından gelmiyor. Taş ocaklarından gelmiyor. Bu fabrikaların hammaddesinde çiftçi var sosyal taban var üretici var eğer onların olmadığı bir özelleştirme gerçekleşirse bu fabrikalar kapanır. Geçmişte yapılan yanlış özelleştirmeleri yaşadık et balıkta yaşadık, süt enstitüsünde yaşadık. Biz ılgın ve Ereğli şeker fabrikalarının çiftçide kalmasını istiyoruz. Üretici çalışan ve kısmen de sermayenin içinde bulunduğu bir modelle yapılmayan bir özelleştirme başarılı sayılamaz. “ dedi.

Çok samimi bir ortamda geçen ziyaret neticesinde PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk tüm misafirleri tek tek uğurladı.

www.recepkonuk.com.tr