Haberler
BAŞKAN ERKOYUNCU: "KONYA ŞEKER GELECEĞE SAĞLAM VE GÜVENLİ YÜRÜYOR"
KONYA ŞEKER, DOLARA ENDEKSLİ BORÇ YÜKÜNDEN KURTULDU

BAŞKAN RAMAZAN ERKOYUNCU: "GÖZÜMÜZ AYDIN. BU KURUM ÇOK GÜÇLÜ. BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİYİZ. KONYA ŞEKER OLARAK GELECEĞE DAHA SAĞLAM VE GÜVENLİ YÜRÜYORUZ" DEDİ.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, son gelişmeleri değerlendirmek üzere Konya Basınıyla bir araya geldi. Konya Şeker Fabrikası Merkez Kampüsü'ndeki programa Genel Başkan Ramazan Erkoyuncu, Başkan Yardımcısı Ramazan Turan, Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Koçyiğit, Zafer Bülbül, Konya Şeker Genel Müdürü Kemal Ateş ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, gündemdeki birçok konuya değinerek, çok önemli açıklamalar yaptı. Başkan Erkoyuncu, konu başlıklarına göre şu açıklamalarda bulundu.

"PANCAR FİYATI TAHMİNİM EN AZ 1.800 TL"

Çiftçilerimizin merakla beklediği Pancar Fiyatının tatmin edici düzeyde olmasını beklediklerini dile getiren Başkan Erkoyuncu, “Mısırda çiftçimiz üzüldü fakat şeker pancarı rekoltesi ve ürün fiyatında çiftçilerin istediği rakamlar gelecek gibi gözüküyor. En geç gelecek hafta açıklanmasını bekliyoruz. Beklentimiz makul düzeyde olacağı yönünde. Kişisel tahminim ise en az 1.800 - 1.900 TL/Ton civarında” dedi.

"KONYA ŞEKER'İN ARSASI SATILMAYACAK"

Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker'in taşınma planlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Şimdilik taşınma planını askıya alıyoruz, donduruyoruz. Mevcut Konya Şeker arsasının devri konusunda şu anda herhangi bir planımız yok. Acele edip bu değerli araziyi yok pahasına satmayacağız ya da başka bir kuruma devretmeyeceğiz" dedi.

"YENİ FABRİKANIN TEMELİNİ 2024'TE ATMAYI PLANLIYORUZ"

Gelecek yıl bahar döneminde yeni fabrikanın temelini atmayı planladıklarını belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, "69 yıllık olan mevcut fabrikanın taşınması gündemimizde yok. Altınekin-Cihanbeyli arasındaki bölgede son teknoloji ile donatılıp çalışmaya hazır hale getirilecek yeni fabrika, günlük 14 bin ton şeker pancarı işleme kapasiteli olacak. Ayrıca Çumra Şeker Fabrikası'nın da günlük kapasitesini artıracağız" diye konuştu.

BAŞKAN ERKOYUNCU: "GÖZÜMÜZ AYDIN. PİYASALARA BORCUMUZ YOK. BANKA BORÇLARIMIZI DA YAPILANDIRDIK. "

Göreve geldikleri ilk günden itibaren “ENERJİ” borçları konusunda tüm Enerjilerini harcadıklarını belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, sonunda mutlu sona ulaştıklarını müjdelerken, kurumun borç kaygısının olmadığını söyledi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

Başkan Ramazan Erkoyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Görevde olduğumuz yaklaşık 2 yılda gerçekleri ilk gün olduğu gibi şeffaflıkla açıkladık. Bu nedenle zaman zaman eleştiri de aldık. Ancak bizim yönetim anlayışımız, prensibimiz “gerçek neyse odur” dedik. Görevi devir aldıktan hemen sonra hepinizin yakından takip ettiği ve bildiği üzere Ankara’ya adeta kamp kurduk. Bu 2 yıllık süreçte yakın ilgi ve alaka gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı iletiyorum” dedi.



“BORÇ KAYGIMIZ BİTTİ”

Başkan Erkoyuncu: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle başlayan ve tamamlanan süreçte emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, eski Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ve Yeni Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ve yeni Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a, Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’a, Milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerine, emeği geçen Kamu bankalarının değerli yöneticilerine ayrı ayrı tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: “Merkez Bankası ve diğer ilgili kamu bankaların üst düzey yöneticileri ile de uzun uzun görüşmeler sonunda çok şükür sağlıklı bir sonuca ulaştık. Kangal Termik Santralimizin toplamda 765 milyon dolara yakın kredi borcunu TL’ye çevirip, %15 sabit faiz oranıyla 9 yılda bitiriyoruz. Ayrıca Konya Şeker’in gıda da 9 Milyar 350 Milyon TL’lik borcumuzu da, %15 sabit faiz oranıyla 5,5 yılda ödemek üzere yapılandırdık. İlk ödemesini de Mart 2024 tarihinde yapacağız. Biz bu gıdanın tüm borcunu çok rahat bir şekilde öderiz. Böylece tüm borçları ödenebilir ve sürdürülebilir zemine getirmiş olduk. Hepimizin gözü aydın. Allah izin verirse Konya Şeker’in 2029 yılında gıda tarafında hiç borcu kalmayacak. Soma’nın ise bizden önce finansal olarak yapılanması gerçekleşmiş. Orası için en son Haziran ayında yaklaşık 53 milyon dolarını ödedik. Yılbaşında da bir 15 milyon dolar ödeme var, onun parası da kasamızda hazır. Ancak yeniden yapılandırılması için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'a bir dosya hazırlayıp sundum ve bizzat durumu anlattım. Süreci takip ediyoruz” dedi.

"SEYDİBEY FABRİKAMIZA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM YAPTIK"

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bir yandan yeni yatırımlara da hız verdiklerini sözlerine ekledi.

Başkan Erkoyuncu, “Artan enerji ihtiyacını karşılamak ve enerji maliyetlerini yönetmekle birlikte sürdürülebilirliğe de katkı sağlayacak GES yatırımını Seydişehir ve Beyşehir bölgesine kazandırdık. SEYDİBEY Fabrikamıza kurulan Güneş Enerji Sistemi 3,1 Milyon dolarlık bir yatırım. Bu yatırım iç tüketimin en az yüzde 35’ini karşılayacak ve yıllık 1,3 Milyon dolar kar elde ederek, 2,5 yılda kendisini amorti edecek” dedi.

Başkan Erkoyuncu, Seydibey Fabrikasının kapasite artırımı için Kazan yatırımına da başlandığını ve ihalenin 3.75 Milyon Euro’ya verildiğini, bu yatırımın da tamamlandığında,1 yıl 9 ay gibi kısa bir sürede yatırım maliyetini karşılayacağını söyledi.