Haberler
Acil Durum Eğitimi, Yangınlara Müdahale ve Kurtarma Tatbikatı Yapıldı
Konya Şeker Fabrikasında Acil Durum Eğitimi, Yangınlara Müdahale ve Kurtarma Tatbikatı yapıldı.
Konya Şeker Fabrikasında, Acil Durumlar, Tahliye ve Yangın eğitimi ile Arama Kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, Konya Şeker çalışanlarına, “Afet Yönetimi ve Yangınlara Müdahale” konulu eğitim verilerek, olası bir yangın esnasında yapılabilecekler uygulamalı olarak aktarıldı.


Konya Şeker yerleşkesindeki eğitim hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimde, alınacak önlemler, çıkan yangını söndürme teknikleri, karşılaşılan afet anında etkilenen kazazedeler ve binalarda bulunan kişilerin nasıl kurtulacağı konularında bilgiler verildi.
Olası bir yangın durumunda alınacak önlemlerin bilinmesi, bilinçli hareket edilerek oluşan hasarın en asgari düzeye indirilmesi, herhangi bir kargaşaya mahal verilmeden sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edilmesinin hedeflendiği eğitim kapsamında tatbikat da gerçekleştirildi.

Tatbikatta meydana gelebilecek senaryolar uygulamalı olarak gösterilerek, personele yangınların nasıl söndürüleceği ve yangın tüpünün nasıl kullanacağı konusunda uygulamalı bilgiler aktarıldı.


Ayrıca Konya Şeker Fabrikası bünyesindeki itfaiye birimi ve sağlık birimi çalışanları da, binanın tahliyesi, bina içinden yaralıya ilk yardım, doğru yaralı taşıma ve kurtarma operasyonunu uygulamalı olarak gerçekleştirdi.