Haberler
10.5 Trilyon lira bayram avansı dağıtan Konya Şeker, çiftçilerin en büyük destekçisi olduğunu bir kez daha gösterdi.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk göreve gelmesiyle birlikte başlattığı geleneği bozmadı ve bu kurban bayramında da çiftçiye 10.5 trilyon liralık avans dağıtma kararı aldı.
Konya Şeker tarafından Kurban Bayramı öncesi verilen avansla çiftçiler rahatlarken, parasızlık yüzünden kurban kesememe endişesi taşıyan çiftçilerin, bu endişesi Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un müjdesiyle son buldu. 10.5 Trilyon liralık bu avans ile piyasalar da rahat bir nefes almış olacak. Bu ödemeyle Konya şeker bu yıl çiftçiye 151 trilyon liralık destek vermiş oldu.

Konya Şeker’in çiftçinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çalışmalarımız çiftçilerimizin daha rahat ve daha iyi ekonomik koşullarda çalışmalarını sürdürebilmeleri içindir. Konya Şeker yaptığı ciddi yatırımların yanı sıra çiftçisine olan desteğini de artırarak sürdürmeye devam etmiş ve bundan sonra da devam edecektir. Son olarak da kurban bayramında üreticilerimize 10.5 trilyon lira avans dağıtarak rahat bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. ” dedi.

1999 yılında PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un göreve gelmesiyle Bayramlarda avansı verme geleneğini bu bayramda da sürdüren Konya Şeker, 10.5 trilyon lira bayram avansı dağıtarak çiftçilerin en önemli destekçisi olduğunu bir kez daha gösterdi. Bayram öncesi dağıtılan avansla birlikte çiftçilerin kurbanlık alamama endişesi de Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un müjdesiyle mutlu sona dönüştü.

2006 yılında çiftçilerini desteğe boğan Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesinde de çiftçilerine 10.5 trilyon lira vans verme kararı aldı. Bayram öncesi dağıtılacak avanslarla birlikte, çiftçilere bugüne kadar toplam 151 trilyon liralık destek sağlanmış olacak.

2006 yılında Bio-etanol, damla sulama, çikolata ve Danabank gibi önemli yatırımlara imza atan ve kendi rehabilitasyonunu da yapan Konya Şeker, aynı dönemde çiftçilerine desteğini artırarak sürdürdü. Hem yatırım yapan, hem de çiftçilerini desteğe boğan Konya Şeker’de amaç, çiftçilerin rahat ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini sağlamak.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un göreve geldiği 1999 yılında verdiği talimatla başlanılan ve geleneksel hale getirilen bayram avansları çiftçilerin yüzünü güldürmeye de devam ediyor. Tek gelirlerinin pancar ekimi olduğunu ve sadece pancardan ekmek yediklerini söyleyen çiftçiler, “Allah, Recep Konuk’tan razı olsun. Onun sayesinde hem karnımızı doyuruyoruz, hem de bayramlarda parasız kalmıyoruz. Vallahi, bu bayram nasıl kurban keseceğimizi kara kara düşünüyorduk. Ama, sağolsun imdadımıza Recep Konuk yetişti. Bu bayramı da huzur ve güven içinde geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız.” diye konuştular. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, çiftçilerin rahat etmelerini sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını, Konya Şeker’in yatırımlarının da çiftçilerin geleceğini garantiye almalarına yönelik önemli gelişmeler olduğunu belirterek, “Bizim, tek amacımız çiftçimizin bolluk ve refah içinde yaşamasıdır. Tüm çalışmalarımız ve çabamız bu amaca yöneliktir. Konya Şeker olarak yaptığımız önemli yatırımlar da çiftçilerimizin geleceğinin garanti altına alınmasını sağlayacaktır. Konya Şeker, dünya şeker sektöründe önemli bir yere gelmiştir. Dünya şeker devleriyle boy ölçüşecek duruma ulaştık. Hatta onları, yani şeker sektörünü yönlendirecek seviyedeyiz. Bunu çiftçilerimizle, çalışanlarımızla ve yöneticilerimizle birlikte başardık. Konya Şeker var oldukça hem çiftçilerimiz rahat edecek, hem de ülke ekonomisi büyük gelir elde edecektir” dedi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 2007 yılında da çiftçilere olan desteğin aynı hızla devam edeceğini ifade ederken, bu yıl bayramla, yılbaşının aynı güne denk gelmesinin de anlamlı olduğunu kaydederek, başta çiftçilerimiz olmak üzere Türk halkının yeni yılını ve Kurban Bayramı’nı da kutladı.

www.recepkonuk.com.tr